Overvejelser i forbindelse med valg af solbriller

At vælge de ideelle solbriller til dit ansigt er ikke så nemt som du måske tror. Der findes nemlig mange forskellige typer stel og glas, så det handler først og fremmest om at finde et stel, der passer til ens ansigtsform og nogle glas med et lys, man finder behageligt.

Så hvordan ved du, hvilke nuancer og former der passer dig? Først skal du finde ud af om dit ansigt er rundt, ovalt, hjerteformet eller firkantet. Når du har fundet din ansigtsform, kan du begynde at vælge solbriller, der vil supplere dine funktioner.

  • Hjerteformet ansigt: Det smalleste punkt på ansigtet er ved kæbelinjen, hvilket betyder, at stel der er bredere på toppen end bunden, vil fungere bedst. Der findes flere forskellige typer stel, der er det, herunder, de velkendte firkantede retro briller, cat eye eller en sportsbrille.
  • Rundt ansigt: Et rundt ansigt er bredest ved kindbenene og smallere ved panden end kæbelinjen. Det betyder, at rektangulære, oversize stel er rigtig gode til formålet.
  • Ovalt ansigt: Et ovalt ansigt er længere, end det er bredt og er den mest alsidige ansigtsform, hvilket betyder, at man både kan bruge runde og firkantede solbriller. Det er dog vigtigt at have sine proportioner i mente, så man ikke køber nogle solbriller for små eller store i forhold til sit ansigt.
  • Firkantet ansigt: Denne type ansigtsform har en fremtrædende kæbe, en bred pande og brede kindben. For at blødgøre disse træk, bør man vælge solbriller med bløde linjer og smalle stel. Det kunne for eksempel være runde solbriller, aviator eller shield.

Sommerens hotteste solbriller

Det er altså ikke bare lige at købe solbriller. Det kræver en smule research, hvis man vil matche sine ansigtstræk med brillen bedst muligt. Ikke desto mindre findes der også solbrillemode, der dikterer de mest populære solbriller. For tiden er det særligt de helt runde solbriller, der gør sig særligt bemærkede i modebilledet. Derudover er de klassiske Ray Ban også altid en sikker vinder. Derudover er oversize solbriller også et kæmpe hit – jo vildere jo bedre.