Solhatte er blevet populære som aldrig før, da både kvinder, mænd og børn i stigende grad tager en smart solhat på, når de er ude i den stærke sol, så man kan beskytte sig effektivt mod solens skadelige ultraviolette stråler. Der er nemlig meget fokus i disse år på de stigende tilfælde af hudkræft eller modermærkekræft i huden, som jo ifølge eksperterne forårsages af uhensigtsmæssige solvaner, overdreven solbadning eller manglende solbeskyttelse.

Mange myndigheder og eksperter kommer nu med råd og anbefalinger, så man kan beskytte sig godt og minimere risikoen, og det er både Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse som har kørt flere kampagner om solbeskyttelse.

Effektiv beskyttelse mod solen

Man kan nedsætte risikoen for at få hudkræft ved at følge fire grundlæggende råd oplyser kampagnerne, og det er følgende anbefalinger:

  1. Siesta
  2. Solhat
  3. Solcreme
  4. Sluk solariet

Folk har tilsyneladende lyttet til disse velmenende råd, da man sælger sommerhatte og solhatte som aldrig før, så nu er der gået masser af mode i solhatte, som skal være praktisk men smarte i rette stil og farver.

Faktisk roser man tøj som solhatte til at være én af de bedste former for beskyttelse mod solens skadelige UV-stråling, og især hvis hatten har nakkebeskyttelse eller en bred skygge, så man beskytter både hoved, ører, nakke og ansigt.

Solens stråler er kraftigst i tidsrummet mellem kl. 12 og 15, så især på dette tidspunkt bør man være godt forberedt med at især opholde sig i skyggen, anvende hat og solcreme. Kasketter anbefales ikke at anvende på samme måde, da de slet ikke beskytter ører, nakke og hals tilstrækkeligt, men til gengæld kan store solbriller virke som god beskyttelse for øjnene.

Praktiske og moderigtige solhatte

I sommerperioden kan man altså have masser af gavn af solhatte, som kan yde en effektiv beskyttelse mod solens stråler, og man kan finde flere smarte solhatte i moderigtig stil og farver, så man kommer med et moderigtigt samlet udseende.

Man bør især finde en solhat af det rette materiale, som er løstsiddende og tætvævet bomuldsmateriale, der giver den bedste beskyttelse. Man kan eventuelt måle effekten af beskyttelsen ved at holde tøjet op mod lyset og se dæmpningen, idet kun en del lys nu vil slippe igennem. Er tøjet vådt eller meget slidt, så beskytter det knapt så godt. Man kan endda finde badedragter og solhatte fremstillet uv-sikkert og garanteret solbeskyttelse, og effekten virker endda også, når tøjet er vådt.

Jo tættere vævningerne er i materialet og jo tykkere det er, des bedre beskytter tøjet, da kun en minimal mængde stråling vil kunne trænge igennem, og faktisk vil mørke farver endda bremse mere stråling end de lyse farver.

Alt i alt er det nemt at finde en passende solhat med masser af beskyttelse mod solens farlige UV-stråler, og samtidig kan man finde en charmerende solhat til at kvikke sit sommerlook op og fuldende din stil. En bøllehat er et eksempel på en beskyttende solhat, som er velegnet til både strandturen, til festivalen, til havnefesten samt andre steder i løbet af sommeren.